Použijte kód JARO10 a získejte 10% slevu na všechny produkty z kategorie JARNÍ NABÍDKA.

JAKÉ LEPIDLO POUŽÍT?

Často dostáváme otázku, zda je vhodnější používat lepicí pistoli s tavnými tyčinkami nebo lepidlo na stabilizovaný mech z naší stránky. Výběr závisí hlavně na tom, k čemu konkrétně chcete lepidlo použít. Rozhodujícím faktorem je velikost mechového obrazu nebo stěny, druh použitých mechů, případně rostlin, vertikální/horizontální poloha plochy.

Naše lepidlo na stabilizovaný mech je krémové struktury, je roztíratelné a pro jeho roztírání je třeba použít nějaký nástroj (např. stěrku). Proto není vhodné pro malé mechové obrazy, kde by se se stěrkou špatně manipulovalo, ani pro lepení menších kousků mechů či rostlin, které potřebujete vcpat do malých mezer nebo malých prostor. Takto byste si mohli lepidlem zamazat ostatní části obrazu. Lepidlo je vhodné pro všechny druhy mechů (kopečkový mech, plochý mech i lišejník), ideální však pro větší plochy. V případě plochých a kopečkových mechů jej můžete používat i přímo na stěně. V případě lišejníku jej doporučujeme lepit v horizontální poloze (např. na stole nebo na zemi) a teprve následně po zatvrdnutí lepidla můžete takový obraz nebo panel zavěsit na zeď.

Pokud si chcete zakoupit naše lepidlo na mechové obrazy, nezapomeňte se podívat, kolik ho budete na danou plochu potřebovat. Tabulka potřebného množství je v textu pod produktem. Lepidlo by se mělo nanášet v přiměřeně silné vrstvě (viz fotografie), jinak se může mech začít odlepovat.

Tavnou pistoli lze použít prakticky pro každý účel, ale u větších ploch to může být zbytečně pracné. V případě lepení na zeď by Vám mohlo horké lepidlo stékat dolů a manipulace s pistolí by mohla být obtížná. Tavnou pistoli určitě doporučujeme na menší obrazy nebo jakékoliv jiné dekorace, které děláte na stole a máte samozřejmě i přístup k elektřině 😊 Nezapomeňte si přichystat dostatečné množství lepících tyčinek – při tvorbě mechového obrazu jich spotřebujete opravdu hodně.

Pokud jste se rozhodli vytvořit kombinovanou mechovou stěnu z více druhů mechů, ideálním řešením je kombinovat i oba druhy lepidel – větší kusy plochého mechu nebo kopečků můžete lepit na rozetřené lepidlo na větší ploše a na vyplnění mezer a finální úpravy obrazu můžete použít tavnou pistoli.